Dansk Blindesamfund

Kunde

Dansk Blindesamfund, Tresyv

Ekspertise

WordPress, Accessibility (WCAG 2.1)

Produceret af

Verdens bedste kollega, Tresyv

År

2023 – 2024

Vinder af “Best in UX design” ved Danish Digital Awards i 2024.

Dansk Blindesamfund er en interesseorganisation for mennesker med synshandicap. Vi har i samarbejde med Tresyv og Inklusio udviklet det nye blind.dk. Umiddelbart ligner websitet en klassisk opbygget hjemmeside, men bag den traditionelle opbygning ligger et kæmpe fokus på at skræddersy en løsning, der imødekommer behovet hos de mere end 32.000 blinde, stærkt svagsynede og svagsynede brugere.

Vi har i udviklingen af blind.dk haft disse centrale fokusområder.

  • Teknologiske løsninger: Sitet blev udviklet i WordPress, hvilket gav os et solidt fundament til at implementere forskellige tilgængelighedsfunktioner, såsom skærmlæserkompatibilitet, tastaturnavigation, zoomfunktioner (op til 400%) og tekst-til-tale-funktioner.
  • Tilgængelighedsoverholdelse: En høj prioritet var at sikre, at blind.dk opfyldte WCAG 2.1 guidelines. Dette indebar omfattende test og justeringer af den “traditionelle kode”, der er tilgængelig i et klassisk opbygget WordPress website.
  • Løbende evaluering: Tilgængelighed er en kontinuerlig proces. Vi gennemførte løbende evalueringer og opdateringer baseret på feedback fra brugerne samt landets førende eksperter indenfor tilgængelighed.

Screenshot af Dansk Blindesamfund websitet
Screenshot af Dansk Blindesamfund websitet

Vil du høre mere eller mødes?
Sune Lundby Rasborg
+45 2237 0687
sune@verdensbedstekollega.com